Category: Shëndeti

0

Pse mjedrat prishen shpejtë!?

Arsyeja e vërtetë mjedrat prishen kaq shpejt!   Një sondazh i ri zbulon se amerikanët harxhojnë fruta me vlerë 10 dollarë çdo javë për shkak të prishjes ose humbjes së interesit për to. Shumica...

0

Kivi një super frut për shëndetin!

Të gjithë vuajnë nga pak shqetësime gastrointestinale ndonjëherë, dhe rezulton se ka një armë sekrete në tasin tuaj të frutave që mund t’ju bëjë të ndiheni më mirë: kivi. Studimet kanë zbuluar se fibrat...

0

Limoni fruti që duhet konsumuar patjetër!

Në 1747, studiuesi britanik James Lind bëri histori me disa nga eksperimentet e para të kontrolluara mjekësore të kryera ndonjëherë. Ai po përpiqej të gjente një kurë për skorbutin dhe zbuloi se limonët punonin...

0

Avokado një super frut!

Sikur të kishit nevojë për një arsye tjetër për të dashur avokadon, le të hedhim një vështrim në disa nga arsyet që duhet të jeni shumë të ngazëllyer për to. Sipas një studimi ,...

0

Vlerat ushqyese të qumështit!

Qumështi është një lëng i bardhë i prodhuar nga gjëndrat e qumështit të gjitarëve. Ai siguron burimin kryesor të ushqimit për të gjithë gjitarët e rinj para se ata të jenë në gjendje të...

0

Vlerat Ushqyese të mishit!

Rritja e kujdesit te shëndetit te njeriut sot ne bote i ka bere sot konsumuesit me te kujdesshëm ne blerjen e ushqimit me shume se kurdoherë me pare. Konsumuesit sot shikojnë për prodhimet ushqimore...