Category: Këshilla

0

Çka është Mulçërimi?

Fjala mulçërim është përafrim i fjalës mulch nga gjuha angleze, nuk ka ndonjë fjalë shqipe specifike që mund të përkthehet. Në agronomi përdoret fjala mulçërim dhe e ka kuptimin e mbulimit të tokës me...

0

Pse duhet të bëhet lërimi i tokës?

Para se të fillojnë mbjelljet fermerët këshillohen që patjetër të lërojnë arat e tyre për të marrë rezultatet më të mira nga të korrat. Qëllimi kryesor i lërimit është kthimi i shtresës së sipërme të...