Category: Këshilla

0

Kultivimi i qepës me anë të fidanit!

Kjo formë e prodhimit është e dedikuar në rend të parë për prodhimin e qepëve të reja (të njoma) herët në pranverë dhe zakonisht është e lokalizuar në afërsi të qyteteve të mëdha. Përgatitja...

0

Hithra, një mbrojtës i bimëve natyral!

Ndërë insekticidet natyrale, një nga më të rëndësishmit për kopshtin familjar është tretësira e hithres, pasi që jo vetëm është plotësisht një preparat biologjik por edhe mund të jetë i vetëprodhuar shumë thjeshtë dhe...

0

Organizimi i kullotjes së kafshëve!

Organizimi i kullotjes së kafshëve në kullosa nuk është i rregulluar mirë sepse kemi terene që asnjë herë nuk shfrytëzohen nga kafshët për tu kullotur ndërsa në anën tjetër kemi terene të ngarkuara me...

0

Kultivimi i domates në kopësht!

Domatja eshte me siguri perimja e cila na pelqen me shume te kultivojme ne kopshtin familjar, bime e cila na ofron vjelje gjate gjithe veres. Terreni dhe klima e pershtatshme Domatet kane nevoje per...

0

Si duhet bërë plehërimi (Fertilizimi)

Sipas Anketës ne Britani më pak se gjysma e kopshtarëve shtëpiak përdorin ndonjë lloj të fertilizuesëve në kopshtet dhe oborret e tyre.Bimët që janë të ushqyera mirë janë më të shëndetshme, më të frytshme...