Author: Sevdaim Bislimi

0

Kulumbria, fruti me vlera të mëdha!

Kulumbria (Prunus Spinosa L.) është bimë shkurre me rritje të ngadaltë deri 5 m e lartë, me degë të dendura me gjemba dhe gjethe eliptike vezake. Lulëzon në prill, lulet janë të bardha, kurse...

0

Ruajtja e frutave!

Mundësia për të zgjatur sa më shumë kohëne tregtimit të frutave përbën një aspekt tjetërekonomik mjaft të rëndësishëm. Për këtëështë e domosdoshme që ruajtja e frutave tëbëhet në mënyrat më të mira dukerespektuar e...

0

Çka është Mulçërimi?

Fjala mulçërim është përafrim i fjalës mulch nga gjuha angleze, nuk ka ndonjë fjalë shqipe specifike që mund të përkthehet. Në agronomi përdoret fjala mulçërim dhe e ka kuptimin e mbulimit të tokës me...

Mbahet dita e arres! 0

Mbahet dita e arres!

Arra si kulturë pemtare është me një rëndësi të shumëfishtë sidomos në vleren e saj ushqyse, merr pjesë mjaftë në industrinë ushqimore, industrinë për përpunimin e drurit, si dhe industrinë kimike kryesisht të ngjyrave....

0

Pse duhet të bëhet lërimi i tokës?

Para se të fillojnë mbjelljet fermerët këshillohen që patjetër të lërojnë arat e tyre për të marrë rezultatet më të mira nga të korrat. Qëllimi kryesor i lërimit është kthimi i shtresës së sipërme të...