Kultivimi Palmes dhe prodhimi i vajit të palmes (VIDEO)

Palma e vajit është kultura më efikase e vajit në botë. Prodhuesit kryesorë të vajit të palmës në botë janë Indonezia dhe Malajzia që prodhojnë 85% të prodhimit në botë. Vaji i palmës është një produkt me shumë qëllime. Përveç përdorimit në industrinë ushqimore, vaji i palmës është një përbërës në pluhurin larës, sapunët, produktet kozmetike, qirinjtë, ngjyrat, lubrifikantët dhe biokarburantet. Rritja e popullsisë globale dhe përdorimi i vajit të palmës për biokarburantet janë dy arsye kryesore për maksimizimin e produktivitetit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *