Perimet me rendimente të larta që mund ti kultivoni në hapësira të vogla në shtëpi (VIDEO)

Perimet me rendimente të larta që mund ti kultivoni në hapësira të vogla në shtëpi

Edhe nëse kopshti juaj është i vogël, kjo nuk do të thotë që prodhimi juaj i perimeve të mos jetë i mundur. Ju mund të rritni shumë perime të shëndetshme dhe të shijshme me këto 7 bimë me rendiment të lartë, me rritje të shpejtë. Nëse thjesht keni një oborr të vogël apo kuvertë, jeni akoma me fat. Shumë prej këtyre bimëve mund të rriten në kontejnerë (vazo). Frytet e punës suaj do të jenë thjesht të freskëta dhe do të shtojnë mirësi të shijshme për të gjitha vaktet tuaja verore, dhe ju do të bëni një zvoglim të madh në faturën tuaj të ushqimeve si një bonus.

1. Marule gjethe

Korrni gjethe marule sa herë që keni nevojë për to, dhe më shumë do të rriten përsëri në vendin e tyre për sa kohë që nuk e dëmtoni kurorën. Varietetet e maruleve të gjetheve që mund të rritni përfshijnë gjethe lisi, vela të kuqe dhe mesclun.

2. Domatet

Mbillni domate “qershi” ose “rrushi” dhe do të merrni copa domatesh në grupe kompakte. Ata do të bëjnë mirë në tokë ose në kontejnerë në një oborr ose ballkon. Kështu që përdorni çdo vend me diell që keni në dispozicion.

3. Specat

Specat zile rriten më mirë brenda se sa jashtë, kështu që ata janë kandidati i përsosur për një komplot kopshti me madhësi të vogel. Varietetet më të vogla të specave gjithashtu bëjnë mirë. Futini ato në peizazhin tuaj, ku ata do të duken zbukurues ose rriteni në oborrin tuaj.

4. Spinaqi

Spinaqi është një perime ushqyese që rritet shpejt në mot të freskët. Mbillni atë në diell të plotë ose hije të pjesshme, dhe do të jetë gati për të korrur brenda katër deri në gjashtë javë.
Spinaqi mund të korret disa herë në metodën “prerë dhe kthehu përsëri”. Pritini gjethet individuale më të vjetra dhe lëreni gjethet e reja të brendshme të vazhdojnë të rriten për një korrje të mëvonshme. Nëse i preni gjethet rreth një inç mbi bazën, bima mund të dërgojë një tufë të re gjethesh që ju të korrni në një datë të mëvonshme.

 

5. Kastravecat

Jepjani bimëve të kastravecit një vend për tu ngjitur në mënyrë që të mos zënë shumë hapësirë ​​dhe do të përfundoni me më shumë fruta, mund ti vëni turshi dhe të dhuroni. Nëse dëshironi të rritni kastraveca në kontejnerë, zgjidhni lloje kompakte ose shkurre. Rrushi i tyre do të përhapet vetëm disa metra.

 

6. Rrepkat

Duhen vetëm 45 ditë që rrepkat të arrijnë madhësinë e korrjes, kështu që kjo është një tjetër vend në kopshtin tuaj që mund ta rimbjellni, ose me rrepkë ose një bimë tjetër. Provoni të mbillni rrepkë të trashëgimisë për ngjyra, forma dhe aromë unike.

7.Bok Choy

Një tjetër perime me rritje të shpejtë, bok choy (e njohur edhe si pak choi) është një lloj lakre kineze. Ekzistojnë dy lloje që mund të rritni: fëmija bok choy, i cili është më pak se 10 inç i gjatë dhe standardi bok choy, i cili rritet 0.30 deri në 0.60 metra i gjatë.
Mbillni bok choy tuaj në hije të pjesshme për rezultate më të mira, megjithëse mund të përballojë diellin e plotë. Ujiteni vazhdimisht, pasi thatësira bën që bima të rrufe. Në varësi të shumëllojshmërisë që po rriteni, si dhe motit, bok choy juaj do të jetë gati të korret në rreth 45 deri në 60 ditë.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *