Delja më e shtrenjt në botë shitet në ankand në Mbretërinë e Bashkuar për 490,000 dollarë (VIDEO)

Një qengj Texel është bërë deleja më e shtrenjtë në botë pasi është shitur për gati 368,000 £ në një ankand në Skoci.

Qengji gjashtë muajsh Texel u shit në Lanark nga prodhuesi i Cheshire Charlie Boden tek një grup fermerësh.

Nga një ofertë hapëse prej pak më shumë se 10,000 £, ajo shpejt u përshkallëzua në një luftë ofertash midis disa palëve në National Texel Sale të Skocisë.

Çmimi eklipsoi rekordin e mëparshëm prej pak më shumë se 230,000 £ të vendosur në 2009.

Delet Texel vijnë nga një ishull i vogël në brigjet e Hollandës dhe ato shesin rregullisht për shuma pesë shifror, sipas Shoqërisë së Deleve Texel.

I quajtur Double Diamond, qengji u ble nga një konsorcium prej tre fermerësh të cilët shpresojnë të rikuperojnë investimet e tyre përmes mbarështimit.
Jeff Aiken, menaxher i fermës së kopesë së Procter, i cili ishte një nga blerësit, tha: “Në racën e racës ju filloni të shikoni karakteristikat më të vogla të deleve – flokët, ngjyrën, formën e kokës”.

Z. Aiken shtoi: “Ne duhet të paguanim atë shumë parash për të marrë gjenetikën.”

Ai theksoi se çmimi i lartë i paguar nuk ndryshoi faktin se shumë fermerë delesh po përballen me pasiguri ekonomike.

Z. Aitken tha: “Mos më keqkupto, është një shumë e pahijshme parash për të paguar për një dele, dhe patjetër që nuk duhet të jetë reflektim mbi komunitetin e fermerëve.”

Ai shtoi: “Ka vetëm një përqindje të vogël të fermerëve që mund të përballojnë të paguajnë këtë lloj parash”.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *