Mënyrat më të mira për të hequr qafe barojat e kqija pa kimikate (VIDEO)

Mënyrat më të mira për të hequr qafe barojat e kqija pa kimikate

 

1. Ti largoni me dorë

Sigurisht që kjo tingëllon e thjeshtë, por kushdo që është përpjekur të vazhdojë duke i tërhequr ato e di se nuk është gjithmonë aq e lehtë.
Për barërat e këqija afër barishteve ose perimeve tuaja në shtretër dhe kontejnerë të ngritur, shpesh është mënyra më e mirë për të vepruar. Koha më e mirë për të tërhequr barërat e këqija është kur toka është ende e lagur nga ujitja.
Tërhiqeni ngadalë nga baza e barit të keq për të marrë shansin më të mirë për ta nxjerrë me rrënjë dhe sigurohuni që të përdorni doreza.

 

2. Përdorni herbicide të Shtëpisë

Herbicidet kimike janë një ide e keqe për të gjithë, por ju mund ta bëni herbicidin tuaj shtëpiak pa kimikate mjaft të lehtë.
Merrni një shishe me spërkatje të një cilësie të mirë dhe mbusheni me 2 gota uthull të bardhë, gjysmë filxhani kripë dhe pak sapun.
Sigurohuni që ta keni përzier shumë mirë në mënyrë që kripa të shpërndahet sa më shumë që të jetë e mundur, ose shishja e spërkatës mund të bllokohet.
Bëni kujdes duke përdorur këtë ilaç pranë shtretërve tuaj të kopshtit sepse mund të vrasë gjithashtu perimet tuaja të kultivuara.

 

3. Djegia e tyre

Ju mund të merrni një djegës të barërave të këqija me propan në shumicën e dyqaneve të kopshteve.
Ju nuk keni nevojë që në të vërtetë të vendosni flakën e barërave të këqija – në fakt në një zonë me bar të thatë që mund të jetë mjaft e rrezikshme – thjesht drejtimi i një flake të nxehtë mbi ta zakonisht do të bëjë që ata të humbasin të gjithë lagështinë e tyre të brendshme, ato do të tkurren dhe thahen në vetëm disa ditë.

Nxehtësia vlon ujin në qelizat e bimëve, gjë që i bën ato të shpërthejnë dhe të vdesin.

4. Kriposni ato

Kjo është një metodë tjetër me të cilën duhet të jeni shumë të kujdesshëm dhe është më e mira për zonat ku nuk doni që asgjë të rritet përsëri, kurrë.
Një spërkatje e thjeshtë me kripë përgjatë skajeve të lëndinës tuaj, midis çarjeve në trotuar ose në shtigjet e kopshtit do të vrasë barërat e këqija.
Në fund të sezonit me dëborë, zakonisht mund të merrni një marrëveshje mjaft të mirë për kripën e gurit, e cila funksionon shumë mirë për këtë, por çdo lloj kripe do të bëjë mirë.

5. Përvëloni ato

Herën tjetër kur do të zieni patate ose makarona, në vend që të hidhni ujin në kullues, hidheni atë menjëherë në barërat e këqija që rriten në çarjet e trotuarit ose oborrit tuaj ose përgjatë shtigjeve të kopshtit.
Do të duhet ta bëni menjëherë, megjithatë, pasi uji duhet të vlojë që të funksionojë.

6. Sfiksoni ato

Ashtu si bimët që dëshironi në të vërtetë në shtretërit e kopshtit tuaj, barërat e këqija e kanë të vështirë të mbijetojnë pa rrezet e diellit të përshtatshme.
Ju mund të vrisni barërat e këqija ekzistuese, të parandaloni të rriten të reja, dhe të ndihmoni në mbajtjen e lagështisë në tokë për bimët që dëshironi duke përdorur pak gazetë të vjetër dhe ndonjë mulch kopshti.
Thjesht mbuloni zonën me disa shtresa shiritash të mëdhenj gazetash, pastaj vendosni aq shumë mulch sipër letrës që ta mbuloni plotësisht.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *