8 Hormonet shtëpiake për rrënjëzim | Stimulues natyralë për rrënjëzim për kopshtari (VIDEO)

Sot do të shqyrtojmë 10 hormone të ndryshme natyrore të rrënjosjes ose substanca stimuluese të rrënjës që mund të përdoren lehtësisht për klonimin e bimëve në kopshtari. Klonimi nënkupton shumëzimin e bimëve nga prerjet. Ne gjithashtu do t’ju tregojmë se si mund të bëni formulën më të fuqishme duke përzier një ose më shumë nga këto substanca.

Në hortikulturë, Klonimi nënkupton bërjen e bimëve të kopjuara nga degët ose prerjet e kërcellit nga një bimë mëmë. Një mënyrë e shkëlqyeshme për të shumëzuar një bimë, posaçërisht nëse është një bimë e rrallë ose shumë e çmuar për ju ose nëse doni të dhuroni disa bimë miqve dhe fqinjëve tuaj.
Mënyra më e thjeshtë e klonimit të një bime është thjesht majëzimi i një dege të vogël ose prerja e kërcellit dhe futja e saj në tokë. Por, shkalla e suksesit të kësaj prerjeje është përgjithësisht e ulët. Nëse doni të rrisni shkallën e suksesit, atëherë duhet të ndiqni disa rregulla të thjeshta për të përshpejtuar formimin e rrënjës dhe për të rritur shkallën e suksesit të klonimit.
Shumica e prerjeve të bimëve natyrisht do të prodhojnë hormonet e tyre rrënjosëse pas një periudhe të shkurtër kohe. Në të vërtetë, shumë bimë mund të klonohen lehtë duke vendosur thjesht prerjen në ujë të pastër dhe duke ndjekur disa rregulla të thjeshta.
Hormonet rrënjosëse mund të jenë kimikate natyrore ose sintetike dhe përmbajnë acid butolik Indole (IBA) dhe acid acetik naftalinë . IBA është hormon bimorë natyral auxin ose hormon përgjegjës për stimulimin ose formimin e rrënjëve. Nëse po blini këto pluhura komerciale të hormoneve të rrënjosjes, sigurohuni që të kontrolloni përbërjen në etiketë për të përmbajtur të paktën një nga këto përbërës.

Tani lejojmë të rendisim 8 hormonet ose agjentët më të mirë natyrorë të rrënjosjes që mund të përdoren për të përshpejtuar rrënjosjen në prerje dhe për të rritur shkallën e suksesit të klonimit.
Ju lutemi Ndiqni Video.

Ju lutemi pëlqeni dhe ndani këtë video dhe komentoni më poshtë me komentet dhe pyetjet tuaja.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *