Kjo fermë e së ardhmes nuk përdor tokë (dheun) dhe harxhon 95% më pak ujë (VIDEO)

Ndërsa popullsia urbane vazhdon të rritet, inovatorët po shikojnë përtej bujqësisë tradicionale si një mënyrë për të ushqyer të gjithë ndërsa kanë më pak ndikim në burimet tona të tokës dhe ujit. Bujqësia vertikale është një zgjidhje që është zbatuar në të gjithë botën. Fermat vertikale prodhojnë të korra në shtresa të pirgura, shpesh në mjedise të kontrolluara si ato të ndërtuara nga AeroFarms në Newark, New Jersey. AeroFarms rrit një larmi zarzavatesh me sallatë me gjethe duke përdorur një proces të quajtur “aeroponikë”, e cila mbështetet në ajër dhe mjegull. Të korrat e AeroFarms rriten tërësisht në ambiente të mbyllura duke përdorur një mjedis të ripërdorshme të bërë nga plastika të ricikluara. Në mungesë të ekspozimit në diell, kompania përdor dritat LED që i ekspozojnë bimët vetëm në lloje të caktuara të spektrit. AeroFarms pretendon se përdor 95% më pak ujë sesa një fermë tradicionale në sajë të sistemit të saj të hartuar posaçërisht për mjegullimin e rrënjëve. Dhe tani po ndërton një objekt të ri 70,000 metra katrorë në një ish-fabrikë çeliku. Sapo të përfundojë, pritet të rritet 2 milion paund zarzavate në vit, duke e bërë atë fermën më të madhe të brendshme vertikale në botë.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *