Vjelja e lajthisë dhe prodhimi i nutelles (VIDEO)

Pema e lajthisë është e mahnitshme. Ndërsa bimët e tjera janë duke “fjetur” gjatë muajve të dimrit, lajthia është e zënë me polenizim. Era dhe shiu përhapin polenin në lule të imta të kuqe. Pastaj, pemët bëjnë një pushim të shkurtër para se të fillojë rritja në pranverë. Në fund të pranverës, lajthitë fillojnë të formohen. Nga mesi i verës, grupe me lajthi të gjelbërta mund të shihen nëpër pemishte. Shikojeni videon më poshtë:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *