Traktori më i shpejtë në botë (VIDEO)

Çdo shofer i di zhgënjimet e ngecjes pas një traktori që lëviz ngadalë.

Firma britanike e inxhinierisë JCB ka bërë traktorin më të shpejtë në botë (të modifikuar) , dhe kush më mirë ta drejtojë atë sesa mekaniku i kamionëve, garuesi i motorëve dhe kërkuesi i tronditjes Guy Martin.

Ndërsa automjeti rekord i Guy duket ende si një traktor, ai nuk është aspak origjinal.

Motori standard është zëvendësuar me një motor të modifikuar JCB që prodhon energji mbi 1.000 kf ndërsa është instaluar një transmetim i ri me gjashtë shpejtësi dhe një kabinë më e vogël, më aerodinamike.

Për përpjekjen e tij të fundit, Guy ishte për të marrë përsipër sfidën e vendosjes së një rekordi të ri të shpejtësisë së traktorit jo një herë, por dy herë, në timonin e një JCB Fastrac (shpejtësia e zakonshme maksimale, 65 km/orë).

Ai fillimisht arriti një rekord të ri prej 166.79 km / orë, para se të shkonte edhe më shpejt duke arritur 217.570 km / orë.

Vendndodhja ishte fusha ajrore Elvington, një ish-stacion RAF në North Yorkshire (Mbretëria e Bashkuar) me një pistë prej tre km – vendi i përsosur për mekanikun e kamionëve që u kthye në prezantuesin dhe garuesin e TV për të mposhtur 140.45 km / orë të arritur nga Top Gear në 2018.

Përpjekja e parë u zhvillua në qershor 2019, me Guy dhe ekipi që synonin të arrinin magjinë 160 km/orë.

Pas tre ngasjeve kthyese Guy kishte siguruar rekordin me 166.79 km / orë.

Shpejtësinë maksimale që ai e arriti është 247 km/orë

Shikojeni videon më poshtë:


 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *