Gjeli luftarak vret oficerin e policisë, i pret arterien

Një oficer policie Filipinas është vrarë nga një gjel gjatë një sulmi në një luftë të paligjshme me gjela në provincën e Samarit Verior në Filipine/ raporton BBC NEWS.

Togeri Christine Bolok u godit nga gafa e gjelit – një teh çeliku i mprehtë që është zakonisht i lidhur me këmbën e gjelit luftëtar.

Tehu i preu kofshën e majtë, duke i prerë arterien femorale. Ai u dërgua me urgjencë në spital dhe u shpall i vdekur pas mbërritjes.

 

Luftimi i gjelave është ndaluar gjatë shpërthimit të virusit.

Para pandemisë, ajo lejohej vetëm në kabinat e licencuara të dielave dhe festave të ligjshme, si dhe gjatë festave lokale që zgjasnin maksimumi tre ditë, sipas televizionit qeveritar të lajmeve Agjencia e Lajmeve Filipine (PNA).

Shefi i policisë provinciale, koloneli Arnel Apud i tha agjencisë së lajmeve AFP se aksidenti ishte “për të ardhur keq”, duke e quajtur atë “një fat të keq që nuk mund ta shpjegoj”.

“Nuk mund ta besoja kur më raportuan për herë të parë. Kjo është hera e parë në 25 vitet e mia si shef policie që kam humbur një polic për shkak të një gjeli luftarak.”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *