Fermeri nga Istogu që kultivon 500 dele raca autoktone Balusha dhe Bardhoka (VIDEO)

Familja e Ramadan Zeqirajt nga fshati Studenicë e komunës së Istogut, tradicionalisht mbarështojnë tufën e racës autoktone të deleve Balusha. Si veçori e kësaj race është se, kokën e ka të mbuluar me ngjyrë të zezë deri në qafë dhe trupi i saj me ngjyrë të bardhë. Mbi 290 krerë nga tufa prej 500 krerëve sa ka aktualisht kjo familje janë të kësaj race, ndërsa të tjerat janë të racës Bardhoka.

Për më shumë shikojeni videon:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *