Pjekja e bananes në dhoma speciale! (FOTO/VIDEO)

Banania është një nga frutat më të prodhuara në botë, vjelët kur është akoma e gjelbër për shkak se transportohet në vende të largëta.

Pas periudhës së saj të shkurtër të ruajtjes prej 6-7 javësh, fillon procesi i rëndësishëm pjekja (sjellja e frutave në shijen, ngjyrën dhe cilësinë e dëshiruar).

Për këtë proces nevojiten dhoma të ngushta të veçanta, ku ofrohen kushte të veçanta për këto proces.

Bananet mbahen në këto dhoma të veçanta nga 3 deri në 8 ditë në vlera të caktuara të temperaturës (16 ° deri 18 ° C), lagështisë së ajrit (95%) dhe etilenit (gaz për pjekjen e frutave) përpara se të hidhen në treg.

Ato gjithashtu janë të ekspozuar ndaj llojit të veçantë të ventilimit për ftohje pasi që gjatë procesit të pjekjes bananet ngrohen dhe humbin cilësinë.

Të gjitha këto procese duhet të kryhen bazuar në pritjet e tregut me një qasje jashtëzakonisht të saktë dhe në dhomat e përshtatshme.

Në video më poshtë mund ta shihni si funksionon një dhomë e till për pjekjen e bananes!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *