Mjedrat vs Dredhëzat. Cilat janë më ushqyese?

Mjedrat vs dredhëzat Cilat janë më ushqyese

 

Është një fakt i vërtetuar që frutat në përgjithësi janë të mira për shëndetin tuaj. Sipas Healthline , frutat e imëta janë disa nga frutat më të mira për ju, pasi ato ofrojnë një bollëk përfitimesh shëndetësore. Jo vetëm që frutat e imëta janë të mbushura me antioksidantë, ato janë gjithashtu burime të mira të fibrave dhe disa elementëve të ndryshëm ushqyes. Plus, pa marrë parasysh se çfarë lloj diete jeni, ju mund të hani fruta të imët pa u ndier fajtor. Edhe nëse jeni në dietë me karbohidrate të ulëta, me siguri mund të keni akoma një pjesë të vogël të këtyre frutave të vegjël sesa t’i eliminoni plotësisht. Manaferrat janë me pak kalori dhe një mundësi e shkëlqyeshme për snack, të cilat mund të shijohen vetë ose në majë të një baze të shijshme si kosi grek.

 

Nëse po mendoni se cilat fruta të imët janë më të mirat për sa i përket përfitimeve shëndetësore, dhe posaçërisht se si dredhëzat dhe mjedrat qëndrojnë kundër njëri-tjetrit, ne kemi përgjigjen për ju.

 

Mjedrat thjesht mundin dredhëzat për sa i përket shëndetit!

Duhet thënë se dredhëzat dhe mjedrat janë mjaft të ngjashme kur bëhet fjalë për vlerën e tyre ushqyese. Ndërsa është një garë e ngushtë, mjedrat janë pak më të mira për ju sesa dredhëzat në fund të fundit. Mjedrat kanë më shumë fibra sesa dredhëzat, në 6.5 gram për të parën kundrejt 2 gram për të dytën. Në kushtet e vitaminave, mjedrat kanë një shumëllojshmëri më të lartë, por dredhëzat janë më të pasur në vitaminë C .

 

Ajo që funksionon vërtet në favor të mjedrave është fakti se ato përmbajnë flavonoide, të cilat ndihmojnë në pastrimin e përbërjeve “toksike” dhe radikalëve të lira nga truri. Për më tepër, mjedrat kanë një indeks glicemik më të ulët se dredhëzat dhe janë një mundësi më e mirë për ata që kanë diabet ose janë para-diabetikë. Të dyja dredhëzat dhe mjedrat janë padyshim shumë ushqyese, përmbajnë vitamina dhe minerale që rrisin imunitetin dhe janë përgjithësisht të shkëlqyera për shëndetin tuaj. Ndoshta mund të kombinoni të dy frutat për të marrë më të mirën nga të dyja?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *