Kivi një super frut për shëndetin!

Të gjithë vuajnë nga pak shqetësime gastrointestinale ndonjëherë, dhe rezulton se ka një armë sekrete në tasin tuaj të frutave që mund t’ju bëjë të ndiheni më mirë: kivi. Studimet kanë zbuluar se fibrat e pranishme në kivi kanë një ndikim masiv jo vetëm në ndihmën e tretjes, por edhe në përmirësimin se sa trupi juaj thith lëndët ushqyese. Ka gjithashtu prova që ndihmon në lehtësimin e dhimbjes së kapsllëkut, zvogëlimin e fryrjes dhe shqetësimit dhe rritjen e shëndetit të përgjithshëm të zorrës.

 

Studimet nga Universiteti Massey sugjerojnë se është një enzimë e quajtur actinidin që lejon kivit të jenë një shtesë e paçmuar për çdo dietë. Falë pranisë së asaj enzime, konsumimi i rregullt i një kivi do t’ju ndihmojë të bëni të gjithë aparatin tretës më efikas, nga fillimi në fund. Dhe një studim tjetër nga Universiteti Mjekësor i Taipei shkoi edhe më larg, duke zbuluar se pasi shtuan kivi në dietën e tyre për katër javë, pjesëmarrësit që vuanin nga sindroma e zorrëve të irritueshme (IBS) panë përmirësim në simptomat e tyre.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *